Ahoj, prosím radu, zvlášť pokud jste se už někdo s podobným setkal, příp. o radu jak závadu odhalit.
U Megana II Grandtour (motorizace 1.5dci 63kw) nejde od zimy klimatizace. Na panelu se normálně dá zapnout, ale vůbec nechladí. Měl jsem auto na diagnostice u známého (diagnostika DELPHI), ale tam diagnostika nevyplivla žádnou chybu, naopak klimatizace se tam jevila jako funkční. Pak jsem nechal klimu naplnit, to bylo v toto úterý, takže to by mělo být ok. Přímo servis, co doplňoval náplň mi uvedl do papírů: klimatizace nefunguje, větrák se netočí. Nic dalšího nevím, vzhledem k tomu, že diag nic nenašla, předpokládám spíše, že by mohlo jít o mechanický problém. S klimou už jednou problémy byly (překousané kabely od kuny), ale ty tato diagnostika našla a díky tomu se problém rychle vyřešil. Prosím o rady, na co se dále zaměřit a pokud jste se někdo s obdobným setkal, jak jste to řešili. S Renaulty jsem doteď neměl skoro žádnou zkušenost, doma jsem se doteď staral víceméně o koncernové vozy a tak je pro mě Megane záhadou.
Předem děkuji za reakce. Pavel
|