Obsah fóra

Renault Megane

...raďme si navzájem a podělme se o zkušenosti!
Právě je stř zář 19, 2018 8:00 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: stř říj 08, 2014 4:45 pm 
Offline
Elitní člen

Registrován: pát říj 30, 2009 9:08 pm
Příspěvky: 534
Bydliště: Brno
Vidíte že to byl dobrej tip. Mě to zlobilo po 6 letech co byla měněná ta pojistkovka. Kolega co to měl předemnou to koupil a po týdnu mu to nejelo. Byla zhnilá ta pojistkovka a plus kabel, v renaultu za to dal tuším 3500,- i s prácou. Mě se pak vyhřála ta pojistka, mimochodem sem ji nikde nenašel a měl ji jen renault za cca 135,-kč.




 
Nejlevnější povinné ručení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2016 6:52 pm 
Offline
Nový člen

Registrován: úte kvě 10, 2016 8:01 pm
Příspěvky: 1
Zdravím, mám stejný problém. Malá pojistkovka vedle baterie byla prohnilá - vyčištěno vyzkoušeno OK. Konektor u té pojistkovky taky vyhnil přepojeno na tvrdo - vyzkoušeno OK. týden vesele jezdím a znovu pokles napětí, nestartuje, při zapnutí více spotřebičů mrtvo.... Myslím že to bude kostra ,7 jsem jich našel a prozkoušel ale pořád nic :( Nějaké rady prosím ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2016 12:49 pm 
Offline
Diskutující člen

Registrován: sob led 12, 2013 5:08 pm
Příspěvky: 14
Ahoj,

mám megane 1.6 79kW rv 2001.

Motor normálně naskočí, ale po zahřátí (cca 5 min na volnoběh) zdechne a nejde nastartovat. Po vychladnutí opět naskočí, ale pak zase vypne.
Startér normálně točí.

Bliká kontrolka závady v elektroinstalaci. Diagnostika ukazuje cca 10 hlášení, jako například napájení hlavního relé nebo tak nějak... Žádná závada konkrétního čidla, ale vesměs všechno nějaké napájení.

Kostru jsem čistil nedávno a dokonce i pojistkovku vedle baterie.

Je mi záhadou, že motor vypne jakmile se zahřeje, kdyby byla chyba v kabeláži, tak by to nemělo nenastartovat pokaždé?


Byl bych moc vděčen za radu pokud někdo již něco takového řešil, díky :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2017 7:40 pm 
Offline
Nový člen

Registrován: pát led 27, 2012 6:06 am
Příspěvky: 3
Ahoj,
na mém meganovi -1999,1,6,16V mi přestal fungovat palubní počítač(páčka nereaguje),
reostat,vyhřívání zrcátek,stále problikává osvětlení interiéru....Může být problém v řídící jednotce
elektroinstalace(nevím,zda je to to UCH).
V servisu mi řekli,že pokud by byla nová(jiná),musí být přesně na to moje auto(č.VIN.)...

Předem díky za radu.
Vladimír
satlom@ktvmb.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2017 6:09 pm 
Offline
Vážený člen
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 21, 2005 4:25 pm
Příspěvky: 345
Co třeba špatná kostra? Ta umí dělat divy.

_________________
SCÉNIC 1,6 16V 2001 stříbrná metalíza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: ned srp 13, 2017 3:22 pm 
Offline
Nový člen

Registrován: ned kvě 22, 2016 2:10 pm
Příspěvky: 1
Zdravím.Stejný problém.Ze dne na den poblázněné elektro spotřebiče,nefunkční centrál,chrčení z relátek pod volantem ale auto šlo nastartovat.Uhnilé pojistky a zkorodovaná zemnící lišta.Vyčištěno a vše OK až na to že startér točí ale nenastartuje.Rozebral,složil a vyčistil jsem ještě několikrát,začal pátrat i v jiných vláknech fora po různých senzorech na motoru a kabelech např k ŘJ a nic.Až po dalším očištění to startuje.Špatný kontakt a co to nadělá starostí.Bohužel jsem nevypátral na co je který okruh u pojistek v prostoru u baterie.Asi by to usnadnilo odhalení příčiny.

Díky všem diskutujícím.Tohle forum už mi párkrát pomohlo.Sám bych na to nikdy nepřišel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totální selhání el. instalace
PříspěvekNapsal: čtv led 25, 2018 7:07 pm 
Offline
Aktivní člen

Registrován: úte kvě 08, 2007 9:06 pm
Příspěvky: 88
Bydliště: Praha
Když se tu zmiňují problémy s kostrou, tak bych se přidal se svou zkušeností. Více jak rok mi blbnul tachometr. Neukazoval rychlost a nebo jen někdy a to podle tetploty vzduchu nebo podle toho když jsem jel do kopce nebo z kopce. Navíc mi o často rozsvěcelo kontrolku porucha elektroniky. Výměna čidla otáček na převodovce ani palubní desky nepomohla. Prolezl jsem všechny mně známé body kostření. Nic. Na motoru jsem evidoval ten plochý kostřicí kabel. Ten byl v pořádku. Pak jsem taky věděl že v levým rohu na zadní stěně motoru (při pohledu zpředu) je ještě jeden kostřicí drát přišroubovaný očkem. Ten vypadal taky v pořádku. Až jednou mě napadlo tam zajet rukou a ten zadní kabel ohmatat. Zjistil jsem, že to není jeden kabel, ale dva původně zacvaknutý do toho očka. Dále pak byly k sobě přidělaný izolačkou. Jeden z nich se u očka uklepal. Tím že ho držela izolačka, tak to nebylo vidět a poznalo se to jen pohmatem. Po připájení mi konečně auto začalo ukazovat ryclost a kontrolka poruchy elektroniky se přestala rozsvěcet.

_________________
Megane hatch., 1.6e 66kW, 08/1998


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Nejlevnější povinné ručení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Hledáte jiný web? Zkuste: Ford Galaxy Forum * Naše Ryby * Nejlevnější povinné ručení * Autobazar Autonoto.cz
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz